Gevulde broodjes met ei en zalm

HomeTafelen

Samen met mijn moeder maakte ik deze gevulde broodjes voor de paastafel. Het is een lekker recept voor een uitgebreide brunch met Pasen. Ik had eigenlijk verwacht dat broodjes bakken moeilijker zou zijn, maar het is makkelijk, leuk om te doen en nog lekker ook.

Wat heb je nodig?

Voor 10 gevulde broodjes:

  • 1 pak broodmix naar keuze (ik gebruikte deze)
  • 10 hardgekookte eieren
  • Eigeel van 1 ei
  • 300 gram gerookte zalm
  • Kappertjes
  • 150 gram feta
  • Dille
  • Deegroller
  • Raffia lint (te koop bij een tuincentrum)
  • Bakpapier
Gevulde broodjes met ei, zalm, kappertjes en feta in een zwart mango houten schaal met oud-roze linnen servet


Zo maak je ze

Week het raffia lint in een glas water. Mix het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het volgens de aanwijzigingen rijzen. Het deeg wat ik gebruikte laat je twee keer rusten. Voor je het deeg voor de tweede keer laat rijzen, maak je er tien gelijke bolletjes van. Rol ze uit op je aanrechtblad tot tien gelijke rondjes van zo’n 15 centimeter doorsnede. 

Maak de rondjes niet te groot, dan wordt het deeg te dun en komt de vulling er tijdens het bakken doorheen. 

De vulling

Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken en pel ze af. Leg op ieder deegblad een plakje zalm en een gekookt ei. Verkruimel de feta rondom het ei en strooi er een paar kappertjes bij. Snij de dille in korte stukjes en verdeel een beetje rondom ieder ei. 

Gevulde broodjes bakken met ei en zalm


Pakketjes

Maak ieder pakketje dicht door de uiteinden van het deeg naar elkaar toe te trekken en goed vast te drukken. Draai het broodje om, bestrijk met het een beetje geklopt eigeel en strooi er een beetje bloem op. Pak het raffia lint uit het glas water, wikkel om ieder pakketje een lintje en knoop er een strikje in. Leg de pakketjes op een met bakpapier bedekte bakplaat en laat het deeg daar voor de tweede keer rijzen volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Bak vervolgens af in de oven.

Gevulde broodjes maken met ei voor de paastafel

Presenteer & bon appetit

Serveer de broodjes in een mooie schaal op de paastafel of stapel ze op een mooie houten plank. Ik koos dit keer voor een zwarte schaal van mango hout met een oud roze linnen servet erin. De schaal heeft een diep zwarte kleur die oogt als houtskool en steekt mooi af tegen een licht tafelkleed. De schaal is ook perfect om als saladeschaal te gebruiken, met deze bijpassende saladelepels erbij.

De schaal en houten plank komen uit dezelfde serie van Urban Nature Culture: een duurzaam, Nederlands merk met veel mooie producten voor op tafel. Je vindt ze in de webshop van Tablejoy.nl.


Gevulde broodjes met ei en zalm in een zwarte, mango houten schaal met een oud roze linnen servet
Heb je broodjes over? Bewaar ze in aluminiumfolie buiten de koelkast voor de volgende ochtend. 

Meer inspiratie voor Pasen?

Op deze pagina vind je meer recepten voor de paasbrunch, DIY’s en stylingtips voor de paastafel. Ga je met een van de recepten of DIY’s aan de slag? Deel het met mij op instagram @onshaarlemsehuisje, vind ik leuk om te zien!

Inspiratie voor de het dekken van de tafel voor Pasen

Foto's gemaakt door Lotte van Uittert

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest