Chique high tea sandwiches om te serveren tijdens Pasen

HomeTafelen

Fingerfood om je vingers bij af te likken: zo presenteren de Engelsen een high tea. Naast scones en zoete hapjes mogen mini-sandwiches niet ontbreken. Wil je echt iets bijzonders op tafel zetten voor je high tea? In deze blog deel ik drie recepten van chique sandwiches waarmee je zeker de show steelt. Ook leuk voor Pasen!

3x High Tea sandwich recepten

Voor de high tea voor Pasen gingen we aan de slag met drie recepten voor mini-sandwiches. Die bedachten we niet zelf, maar vonden we op Pinterest. Daar vind je sowieso heel veel inspiratie voor high tea's, maar ook voor Pasen. Kijk maar eens op dit inspiratie-bord voor Pasen of dit bord voor high tea's.

Ronde sandwiches met roosjes van radijs en citroenboter

Deze beauties maakten veel indruk op de paastafel. Makkelijk en snel om te maken zijn ze niet, maar ze zijn de effort wel waard! Het resultaat is prachtig en lekker. Het recept vind je op de website van Oh How Civilized (in het Engels). Je vind daar ook nog veel andere vegetarische sandwich recepten. Aanrader dus!

Ronde uitsteekvormpjes

Om de sandwiches mooi rond te krijgen heb je ronde uitsteekvormpjes nodig. Je vind ze in een blikje in verschillende groottes bij Dille & Kamille. Om de roosjes zo mooi mogelijk te krijgen snij je de radijsjes in hele dunne plakjes met een mandoline.

Zo'n ronde uitsteker is niet alleen handig voor het uitsnijden van brood, ook het beleg kun je hier makkelijk mee in de juiste vorm snijden. Goed om in huis te hebben dus, zo'n setje uitsteekvormpjes.

Komkommer sandwiches met zalm

De komkommer sandwiches vonden we op de blog van Warren Grove Garden. De kleine sandwiches zijn makkelijk te maken met een paar plakjes komkommer en zalm. Om de broodjes bij elkaar te houden bind je er lange string bieslook omheen. Decoreer de sandwich met een klein viooltje.

Vierkante sandwiches op roggebrood met ham, komkommer en Philadelphia

De sandwiches van roggebrood met ham en Philadelphia zijn ook heel decoratief en heel makkelijk om te maken. Het recept voor deze mini-sandwiches vind je op Bake Love Give.

Tips voor mooie high tea sandwiches

Als je voor chique sandwiches gaat wil je natuurlijk wel dat ze goed lukken. Ga het brood dus niet te lijf met een gekarteld broodmes, maar gebruik een scherp koksmes en snij het brood in één keer door. Zo krijg je de mooiste vorm en vallen er geen ingrediënten tussenuit.

Wist je dat licht gevroren brood snijdt netter dan brood op kamertemperatuur? Yes! Serveren doe je natuurlijk wel op kamertemperatuur, nooit koud.

Serveren: etagère of serveerplank

De chique mini-sandwiches staan natuurlijk prachtig op een etagère, maar je presenteert ze ook mooi op een grote serveerplank. De zwarte serveerplank die je hieronder ziet is gemaakt van mango hout. Hij is zo diep zwart gekleurd dat het wel van houtskool lijkt. Op het zwart komen de hapjes nog mooier uit. Je vind 'm in de webshop van Tablejoy.nl. De etagère is daar vanaf eind maart weer te bestellen.

Meer inspiratie voor Pasen?

Op deze pagina vind je meer recepten voor de paasbrunch, DIY’s en stylingtips voor de paastafel. Ga je met een van de recepten of DIY’s aan de slag? Deel het met mij op instagram @onshaarlemsehuisje, vind ik leuk om te zien!

Geen blogs missen van ons Haarlemse huisje? Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief, volg mij via Bloglovin of blijf op de hoogte via Instagram.

Foto's door Lotte van Uittert

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest