DIY magnolia tak met papieren eieren boven de paastafel

HomeDIY

Groots effect met weinig werk: dat willen we allemaal wel, toch? Met deze magnolia-tak met papieren eieren boven de paastafel maak je in een paar minuten een echte eye-catcher. Compliment gegarandeerd!

Wat heb je nodig?

  • Een grote magnolia-tak
  • Papieren eieren
  • Stevig touw om de tak op te hangen
  • Wit, dun touw om de eieren aan een langer draad te kunnen hangen
  • Haken voor aan het plafond

Magnolia uit de tuin van...

Samen met Anja van Tablejoy.nl dekte ik dit jaar de paastafel. Anja heeft een prachtige, oude magnolia in haar tuin staan. Daar knipt ze ieder jaar een tak vanaf en dit jaar nam ze hem mee voor onze paastafel. Samen versierden we hem met papieren eieren uit haar webshop. Mocht je niet gezegend zijn met een magnolia boom in de tuin, niet getreurd: bij veel bloemisten zie je magnolia takken in de maand voor Pasen buiten staan. 

DIY magnolia-tak boven de paastafel met papieren eieren in verschillende kleuren van Department Delight

Zo maak je ‘m

Knoop het touw aan beide kanten van de tak stevig vast. Het beste is als je hem achter een of twee uitstekende takken vast knoopt, dan glijdt de tak er niet tussenuit als hij boven de tafel hangt. Hang de tak daarna op en versier hem met de papieren eieren. Aan ieder ei zit een wit touwtje waarmee je hem gemakkelijk aan een tak hangt. Wissel af met verschillende kleuren en hoogtes voor een speels effect.

De paashangers van Department Delight zijn gemaakt van stevig papier en van hele mooie kwaliteit. Deze haal je jaar na jaar weer uit de kast om je huis met Pasen mee te versieren. Ze zijn beschikbaar in het bruin, oranje en grijs.
Papieren eieren voor pasen in bruin, oranje en grijs van Department Delight


Pas op met kaarsen op tafel als je er een tak boven hangt. Controleer op losse takjes en knoop de touwtjes van de papieren eieren stevig vast.

Uitgegeten? Gebruik de magnolia tak als decoratie

Gooi de tak na de paasbrunch niet weg, maar zet hem in een vaas in je woonkamer. Geef hem water en je wordt beloond met prachtige bloemen. De tak is behoorlijk zwaar, dus zet ‘m in een stevige vaas met voldoende water. Zo heb je er nog lang plezier van. 

Magnolia tak voor Pasen met papieren eieren van Department Delight


Meer inspiratie voor de paastafel?

Op deze pagina vind je meer DIY’s voor de paastafel, styling tips en lekkere recepten. Ga je met een van de recepten of DIY’s aan de slag? Deel het met mij op instagram @onshaarlemsehuisje, vind ik leuk om te zien!

Foto's door Lotte van Uittert

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest