5x smaakwaters: mijn ultieme favorieten die je meer water doen drinken

HomeTafelen

Smaakwater is niet alleen lekker en gezond, het staat ook prachtig op tafel. Vul een karaf met kleurrijke fruitcombinaties en verse munt of ga aan de slag met citroen en gember. Verwelkom je vrienden in de tuin op een warme zomerdag of zet op tafel. Met deze smaakwaters kom je de dag wel door!

Aardbeien, meloen & munt

Met Pasen stond dit lekkere smaakwater met schijfjes aardbeien, blokjes meloen, verse blaadjes munt en scheutje Karvan Cévitam op tafel. Fruit geeft veel smaak af en dat maakt het een heerlijke, verfrissende dorstlesser. Als het water op is vul je hem opnieuw en daarna eet je het fruit lekker op. Niet alleen lekker, maar het staat ook prachtig in deze handgemaakte karaf van gerecycled glas. Niet meer heen en weer lopen als het water op is, want er kan veel water in.

De karaf met de bolle buik is echt een shoptip voor deze zomer, hij is maar €24,95 en je kan er eindeloos veel verschillende smaakwaters, Sangria's of bowls in serveren.
Smaakwater met aardbeien, meloen, verse munt en Karvan Cevitam

Sinaasappel & kaneel

Niet alleen lekker als thee, verse sinaasappel met een kaneelstokje is ook heerlijk als smaakwater. Snij de sinaasappel in plakjes en voeg de kaneel toe. Liever iets pittiger? Voeg dan ook een stukje gember toe.

Kokos, limoen & ananas

Hou je van piña colada? Dan moet je deze smaakcombi eens proberen. Met dit drankje op schoot waan je je op een zonnige dag in tropische sferen. Gebruik blokjes kokos, schijfjes limoen en blokjes ananas. Laat even trekken in de koelkast en mmmm!

Ijsblokjes zijn onmisbaar in de zomer, maar de simpele waterblokjes kennen we nu wel. Spice things up en gebruik bevroren aardbeien of druiven, of maak ijsklontjes met stukjes fruit erin.

Rozemarijn en blauwe bessen

Kruiden zijn de perfecte manier om water smaak te geven, bijvoorbeeld met rozemarijn, maar ook lavendel kun je laten trekken in water. Neem een takje rozemarijn en vul je glas met water en een paar blauwe bessen. Lekker en gezond!

Verse ijsthee

Of het officieel smaakwater is weet ik niet, maar lekker is het zeker. Ik kocht laatst een flesje siroop met citroen, munt en appel van het merk Soof. Gemaakt van 100% fruit, groenten en kruiden. Zonder zooi dus en zo ontzettend lekker! Serveer met een takje munt in een mooi glas met ijsblokjes en een schijfje citroen. De perfecte dorstlesser op een warme dag.

Foto's door Lotte van Uittert

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest