Borrelhapjes voor een warme zomeravond in de tuin

HomeTafelen

Land op code rood, land op code groen, grenzen open, grenzen dicht. Houdt iemand nog bij wat er wel en niet mag deze zomer? Gelukkig kunnen we altijd nog in de tuin vertoeven met lekkere borrelhapjes en drankjes op tafel. Met deze zomerse recepten wordt het toch 100% genieten, gewoon lekker thuis. Laat die mooie dagen maar komen!

Rosé uit de vriezer met aardbeien

In deze blog ga ik je niet alleen verblijden met heerlijke borrelhapjes, ik deel ook mijn nieuwe favoriete zomerdrankje met je: Frosé. Het is een heerlijk en vooral simpel drankje om te maken. De dag voordat we van deze borrelhapjes genoten zei Ester van Hutspot & Hotspot tegen mij: giet vanavond een liter rosé in een bak in de vriezer, dan maak ik daar morgen iets lekkers van! 

Zo gezegd zo gedaan. Ester mixte de frosé de volgende dag met een bakje verse aardbeien en voegde daar suiker aan toe voor de smaak.
Frosé recept voor bevroren rosé met aardbeien en suiker

Mix de Frosé en dip de rand in suiker

De rand van een stel mooie vintage glazen werden in suiker gedipt en voila: daar zaten we met onze heerlijke zomerdrankjes.

Frosé is als een slush puppy voor volwassenen, maar dan nog veel lekkerder. Echt eentje om te proberen!

Borrelhapjes voor op de borrelplank

Dan waarvoor je op deze pagina gekomen bent: borrelhapjes! Variatie is key voor een ultieme borrelplank. Want zeg nou zelf, jij wil toch ook altijd alles proberen wat er op een borrelplank ligt?

Fruit

Mijn favoriet om op de plank te leggen zijn vijgen: lekker vers en nog gezond ook. Druiven kunnen er ook altijd bij en een trosje kappertjes gaan ook wel op. Fruit op een borrelplank is ideaal voor mensen die op dieet zijn en toch een hapje willen eten, maar ook voor de variatie in vorm op een plank.

Kaasjes & parmaham

Geen borrelplank is compleet zonder kaas. Kies drie verschillende soorten, dan is er voor ieder wat wils. Op deze borrelplank ligt een truffel brie en camembert, maar echte stinkkaasjes misstaan natuurlijk ook niet. Pas wel op met blauwe kaas, want niet iedereen vindt dat lekker.

Dips & brood

Lekker dippen doe je in een notenpesto en een tomaat met wodka dip. Niet met gewoon brood, nee, maar met overheerlijk toast van walnoot en vijg (te koop bij de Sligro). In een schaaltje liggen wasabi edamame boontjes. Die kun je online vinden bij De Notenshop, mijn go-to shop voor mijn notenbar.

Gezouten bruschetta's met opgeklopte ricotta en gemarineerde tomaten

Je ziet het op de foto hieronder, deze bruschetta's zijn to die for. Het is weer zo'n heerlijk recept van Ester. Super snel klaar en zó lekker. Met een staafmixer klop je de ricotta op met wat zout, easy peasy. Een ideale toevoeging op de borreltafel wat mij betreft. Snij de plakken brood door de helft, dan is het ideaal fingerfood. Hier vind je het recept voor de bruschetta's. Binnen 20 minuten klaar en mooi om naast een borrelplank te serveren.

Maak het sfeervol met windlichtjes

Bij lekker borrelen hoort mooi servies en sfeerverlichting. Op deze tafel zie je een paar vintage bordjes in helderblauw met wit. Mocht je eens door een vintage winkel lopen kijk dan eens bij het servies naar schoteltjes. Het combineren van verschillende patronen in dezelfde kleur kan super leuk staan. Bij Tablejoy.nl vind je altijd een selectie van prachtig vintage servies, hand-picked door de eigenaresse Anja.

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest