Donkergroene muur: een nieuwe look in de woonkamer én tuin

HomeInterieur

Je leest het goed, ik heb afscheid genomen van mijn oh zo geliefde paarse muur in de woonkamer en tuin! De nieuwe kleuren in de tuin waren geen goede match met het paars in de woonkamer, dus kreeg 'ie ook een update. En wel met de kleur Studio Green van Farrow & Ball. De donkergroene muur kwam niet alleen in de woonkamer, maar ook in de tuin. Kijk je mee naar het resultaat?

Donkergroene muur in de woonkamer

Verschillende nieuwe kleuren voor de woonkamer passeerden de revue, maar dat het een donkere kleur zou worden stond vast. Omdat ook de rest van de tuin een make-over kreeg met nieuwe kleuren, moest de woonkamer kleur ook daar goed bij passen. Je ziet bij ons de woonkamer en tuin in één oogopslag. Ik legde meerdere opties voor aan de man en de enige waar hij ja op zei was donkergroen. Zo was de keuze snel gemaakt.

De uiteindelijke keus viel op Studio Green van Farrow & Ball: een prachtige, diep donkergroene kleur die met licht heel mooi groen kleurt.

Van de keuken tot de eethoek

De kleur kwam niet alleen in de woonkamer, we trokken hem helemaal door vanuit de keuken tot de eethoek door de woonkamer naar buiten. Een behoorlijk oppervlakte om te schilderen, maar zo worden alle ruimtes wel mooi met elkaar verbonden.

De deur met houten latjes schilderde ik mee in dezelfde kleur Studio Green. Het is nu een veel rustigere hoek geworden in vergelijking met toen de deur nog wit was.

Donkergroen in de tuin

De kleur Studio Green staat erom bekend dat de kleur groen heel mooi naar boven komt als je hem buiten toepast. Hij is zelfs gebruikt in de eerste Farrow & Ball winkel aan de buitenkant. Wij hebben de muur van onze buren gestuct en voorzien van houtblokken. Daar staat de kleur echt prachtig, zeker met de rotan stoelen ervoor van Leo & Moon.

Studio Green is een donkere kleur

Wij hebben een grote glazen pui waardoor we veel licht binnen krijgen en het donkergroen mooi tot z'n recht komt. Studio Green is wel een hele donker groene kleur, zo donker dat hij bijna zwart lijkt in een donker interieur. Heb je zelf een donkere woonkamer, dan zou ik voor een lichtere tint kiezen. Card Room Green van Farrow & Ball en Soft Fern van Vestingh Paint & Craft zijn mooie opties.

Liever een iets lichtere tint? Card Room Green van Farrow & Ball of Soft Fern van Vestingh Paint & Craft zijn beide mooie opties.

Donkergroen combineren

Een nieuwe kleur op de muur betekent ook nieuwe accessoires. Waar combineer je groen mooi mee? Het viel me direct op dat donkergroen een minder warme kleur is dan het voormalige paars, Brinjal van Farrow & Ball. Des te belangrijk om de warmte terug te halen met accessoires. Ik heb geëxperimenteerd met verschillende kleuren. In deze blog over een donkergroene muur combineren zie je voorbeelden uit ons huis.

Donkergroene muurverf laten mengen

Zoals je misschien wel weet is de verf van Farrow & Ball niet de goedkoopste verf. Als ik grote vlakken schilder kies ik er daarom altijd voor om de verf te laten mengen in een goedkopere verf. Wist je dat je bij de bouwmarkt en online bij Verf.nl de kleuren van Farrow & Ball kunt laten mengen? Ik heb dat ook laten doen voor binnen, in deze kwaliteitsverf van Sikkens. Scheelt je een hoop geld en het kleurverschil is minimaal. Voor de vijf liter die wij nodig hadden om binnen te schilderen scheelt dat al ruim €100,-!

Meer interieur, tuin & DIY inspiratie?

Ik ben heel benieuwd wat jij van onze nieuwe kleur in de woonkamer vindt. Laat het me weten op Instagram? Daar deel ik vaak interieur, tuin & DIY inspiratie. Ik vind het super leuk als je me volgt of op de hoogte blijft via de nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest