Kleur ideeën voor je overkapping

HomeTuin

Een muur schilderen is een van de makkelijkste manieren om sfeer te creëren in huis. Maar ook buiten kun je aan de slag met kleur, bijvoorbeeld door je overkapping te schilderen. Zo zorg je dat buiten aansluit bij de sfeer in huis en de rest van je interieur. Ook aan de slag met kleur? Deze kleurrijke overkappingen helpen je op weg.

Lichte overkapping met mint en hout

Deze overkapping laat zien dat je ook buiten heel goed kunt werken met andere kleuren dan zwart, bruin en grijs. De frisse mintgroene kleur in deze overkapping laat het tuinhuis opgaan in de natuur en geeft het een fijne lente-sfeer. Het glas aan de zijkant zorgt voor een extra ruimtelijk gevoel. Echt binnenkijken bij deze overkapping? Bekijk hier een 360 graden foto, inclusief de rest van deze mooie tuin.

Lichte, mintgroene overkapping van VTwonen door Jan de Boer tuinhuizen

Credits: VT wonen & Jan de Boer tuinhuizen.

Kleurrijke overkapping van Finntage

Sandra van het kleurrijke Instagram account @_finntage heeft de overkapping helemaal ingericht in haar eigen kenmerkende finntage-stijl, met veel kleur en sfeer. De woudgroene schutting kleur wilde ze terug laten komen in de overkapping, maar de hele overkapping donker schilderen was iets teveel van het goede. Toen de loungebank eenmaal stond bedacht ze het perfecte alternatief: een lambrisering in woudgroen! Is het geen plaatje geworden?

Kleurrijke overkapping met woudgroen bij Finntage door Jan de Boer tuinhuizen

Kleurrijke overkapping Finntage door Jan de Boer tuinhuizen


Donkere kleur in je overkapping? Met een lambrisering zorg je dat het niet te donker wordt.

Mediterrane overkapping met terracotta

Hallo vakantiegevoel: lang tafelen, ultiem luieren en kruidig eten. Met een sfeervolle wand in terracotta dompel je de overkapping om in warme sferen. Combineer met natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan en stijl de zithoek met veel kussens in verschillende prints, vormen en maten voor een authentieke, sfeervolle plek. Als wij ooit de overkapping in een andere kleur gaan schilderen wordt het deze!

Terracotte in de overkapping bij VTwonen


Zwarte overkapping

Deze overkapping, ook gemaakt door Jan de Boer tuinhuizen voor VTwonen was de inspiratie voor onze overkapping. Hoewel die heel anders is geworden en eigenlijk alleen het zwarte terugkomt, vind ik dit nog steeds een plaatje. Het groen steekt mooi af tegen het zwart en de houtblokken zorgen voor een warme sfeer.

Credits: VT wonen en Jan de Boer tuinhuizen

Tuscan Red

Een half jaar later hebben wij onze overkapping een nieuw kleurtje gegeven: Tuscan Red van Little Greene Paint Company. Wat een topkleur is dit! Warm, licht en ideaal voor een zomers sfeertje.

Ga je je overkapping schilderen? Mijn tip voor fijne verf

Wij hebben onlangs onze hele tuin een make-over gegeven met nieuwe kleuren. Daar hebben we hele fijne verf voor gebruikt: de intelligent exterior eggshell verf van Little Greene. De dekking is super goed (ook met een lichte kleur op zwart) en de afwerking is mat met een hele lichte glans. Wat mij betreft een aanrader.

Ben je nog niet zeker van je kleur? Bestel dan een gratis kleurenwaaier van Little Greene bij Verf.nl. Daar staan veel mooie kleuren op.

Ga je de tuin aanpakken?

De natuur is een prachtige inspiratiebron. Pas het toe in je kleurkeuze en materialen, zoals deze zomerse tuin van Annelies. Kleuren die opgaan in de natuur zijn groen, bruin en grijs. Materialen zoals bamboe, hout en staal werken heel goed in de tuin.

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest