Slaapkamer make-over met Merlot Mania van Vestingh

HomeInterieur

Een paar maanden geleden schilderde ik onze slaapkamer lichtgrijs. Het resultaat was mooi, maar ik miste warmte. Toen @thuisbijdoor met het idee kwam van Merlot Mania van Vestingh was ik om. Ik wilde altijd al een donkere slaapkamer proberen en nu was het zover!

Before

De slaapkamer was dus lichtgrijs: Purbeck Stone van Farrow & Ball om precies te zijn. Een hele mooie basiskleur die we ook in de woonkamer hebben. Maar toen we hem een tijdje op de muur in de slaapkamer hadden was ik er wel op uitgekeken. Het was te clean in combinatie met het groen dus het moest anders. Zo zag de slaapkamer eruit:

Het doel: een knusse, warme slaapkamer

Het uitgangspunt voor de nieuwe slaapkamer was meer warmte en een hotel chique gevoel. Het enige wat echt vaststond is ons donkergroene, linnen dekbedovertrek en de linnen kussens met de Japanse print van Pheasant Gold. Ik was veel te lang aan het nadenken over wat nou de juiste kleur zou zijn, dat ik uiteindelijk besloot de hulp van Doortje van @thuisbijdoor in te schakelen. Ze kwam langs en in vijf minuten waren we eruit: het zou Merlot Mania worden van Vestingh. 

Merlot Mania van Vestingh is een warme, bordeaux rode kleur die perfect is voor een hotel-chique stijl in de slaapkamer

Het plafond schilderen

Ik schilderde niet alleen de wanden in deze warme kleur, ook het plafond moest eraan geloven. Ik had wel vaker een plafond gewit, maar het plafond mee schilderen in de kleur van de muur stond al een tijdje op mijn wensenlijst. Het was wel even een klus, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat!

Door het plafond mee te schilderen is de ruimte veel knusser geworden. Omdat de muurkleur doorloopt op het plafond lijkt de kamer ook hoger.

Combinatie met lichtgrijze, paarse tint

Het hoofdbord kreeg ook een nieuw kleurtje: een lichtgrijs met een paars tintje van Sikkens. De kleur (nummer B1.04.58) ligt in het verlengde van Merlot Mania en steekt mooi af tegen het donkergroene, linnen dekbedovertrek. De kleur komt ook terug in de dakkapel. Juist omdat daar het licht binnenvalt is deze kleur ideaal, want hij weerspiegelt licht naar de rest van de kamer. 

De lichte lila kleur steekt mooi af tegen het donkergroene linnen dekbed. Linnen is een duurzaam en fijn materiaal om onder te slapen. Ben je op zoek naar duurzaam beddengoed? Hier lees je waar je moet zijn.
Deze muurvaasjes van keramiek vond ik bij een hele leuke shop in Haarlem: Petit Depot. Een sieraad voor aan je muur en ideaal voor verse of gedroogde bloemen.

Portrait M van Gorilla

Een nieuwe kleur op de wand vraagt om nieuwe woonaccessoires, waaronder een mooie print op de muur. Mijn zus en ik brainstormen altijd samen over interieur. Onder het genot van een cappuccino waren we weer aan het kletsen, toen mijn oog viel op haar print van Gorilla aan de muur van de keuken. Zij had hem prachtig gestyled op een zwart behang van Elitis. 

Ton sur ton

Donker op donker, het stond super mooi. Om te kijken of de print ook mooi op Merlot Mania zou staan pakte ze haar donker paarse jas uit de gang en hield hem daarvoor. Prachtig! De poster mocht ik meenemen, zo lief. Mocht je hem ook mooi vinden: er staan vergelijkbare prints met andere kleuren in de shop van Gorilla, zeker een kijkje waard. 


Bloemen van papier

Een tijdje geleden kocht ik een setje bloemen van papier van Jurianne Matter bij Ekster & Jay in Haarlem. De kamer krijgt niet zoveel licht, dus de meeste echte bloemen blijven niet in leven. Deze wel! Ze kregen in de ‘nieuwe’ slaapkamer een mooi plekje op het hoofdbord, in een nieuw vaasje. 


Handgemaakte vaasjes van keramiek

Een dag voor de fotoshoot van de slaapkamer make-over kwam ik het account tegen van @theclayshaper. Marieke starte het merk een jaar geleden en maakt sindsdien de mooiste potten in haar schuur, toevallig in Haarlem. Ik reed langs en ik kreeg verschillende vaasjes mee. Ik ben compleet verliefd op de gespikkelde a-symmetrische vaas: de bloemen van papier passen er perfect in. Ook de vaasjes met de oortjes zijn zo gaaf, die vangen het licht heel mooi.

Sinds kort biedt Marieke haar vaasjes aan via Etsy. Ben je op zoek naar een duurzaam, uniek en met liefde gemaakt item voor je in je interieur? Dan ben je bij The Clay Shaper aan het juiste adres!

Pronkstuk van de slaapkamer

De mooie rotan stoel van Leo & Moon kreeg natuurlijk ook weer een mooi plekje in de slaapkamer. Ik ben nog steeds zo verliefd op de stoel en hij komt nu veel beter uit tegen de donkere muur.

Make-over geslaagd!

Ik ben ontzettend blij met de nieuwe kleur in de slaapkamer. Het was even twijfelen over zo'n donkere kleur in een donkere kamer, maar ik zou het zo weer doen. Ook het plafond mee schilderen is iets wat ik in de toekomst vaker ga doen. Ik ben heel benieuwd: hoe vind jij de slaapkamer geworden? Leuk als je het laat weten op Instagram!

Foto's gemaakt door @lottevanuittert

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest