DIY raamtekening met sneeuwvlokken

HomeDIY

Wist je dat een witte kerst in ons land maar acht keer is voorgekomen sinds 1900? Het is dus niet zo gek dat we dit jaar geen witte vlokken voorbij hebben zien komen. Toch waren er bij ons wel witte sneeuwvlokjes te vinden op het raam. Met een witte krijtmarker en een rolletje plakband creëer je een winters sfeertje die ook na oud en nieuw mag blijven.

Benodigdheden

Start met de ronde sneeuwvlokken

Pak het rolletje plakband en hou hem op het raam. Teken het binnenste rondje vol met krijtstift. Werk van boven naar beneden op het raam. Het is het mooiste als er bovenin iets meer sneeuwvlokjes staan dan onderin, dan lijkt het alsof ze echt vallen.

DIY raamtekening sneeuwvlokken met witte krijtmarker
DIY raamtekening sneeuwvlokken met witte krijtmarker

Sneeuw tekenen

Kies een van de bolletjes sneeuw uit om daar een grotere sneeuwvlok van te maken. Dit doe je door de geodriehoek op een van de bolletjes te leggen en een horizontale en verticale streep te trekken. Teken vervolgens nog twee strepen in de vorm van een kruis over het middelste bolletje. Maak nu weer witte bolletjes aan het uiteinde van iedere streep en vervolgens er tussenin. Dit is een leuke sneeuwvlok om zowel groot als klein te maken. Mijn ‘grote’ variant is de lengte van de geodriehoek. 

Wees niet bang om te beginnen: als het er niet uitziet veeg je je raam zo weer schoon met een doekje. 

Teken een sneeuwvlok op papier

Google staat vol met mooie sneeuwvlokken. Deze kun je uitprinten of je teken zelf een simpele op papier. Plak het papier vervolgens aan de achterkant van je raam en trek hem over aan de binnenkant. Het leukste is als je twee of drie verschillende sneeuwvlokken kiest en die in verschillende groottes op je raam tekent.

DIY raamtekening sneeuwvlokken met witte krijtmarker
Foto's door Lotte van Uittert

Deel je creatie

Ben je aan de slag gegaan met deze raamtekening? Super tof! Deel het met @onshaarlemsehuisje op instagram en ik deel jouw resultaat in mijn stories.

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest