Onze woondroom werd werkelijkheid met een aluminium pui van Tudor

HomeInterieur

Ook wij waren compleet verliefd op de Pinterest plaatjes van stalen puien. Een zee van licht door je woonkamer, wie wil dat nou niet? Totdat je het prijskaartje ziet, want die past niet in ieder verbouwingsplan. Totdat we bij Tudor kwamen. En nee, dit is geen gesponsorde post (I wish).

De zoektocht naar een stalen pui

De woonkamer van ons nieuwe huis moest uitgebouwd worden, besloten we. De tuin was 18 meter diep dus daar kon prima een paar meter vanaf. Ik zag het al helemaal voor me: een mooie, stalen pui over de hele breedte van de uitbouw. In één klap meer vierkante meters en meer licht. Je begrijpt, zo’n pui stond hoog op de wishlist. Bij het maken van de begroting voor de verbouwing stuurde ik iedere leverancier van stalen puien een bericht om te kijken wat het koste. 


We sloegen steil achterover van de prijzen

De ene na de andere offerte kwam binnen: soms zelfs boven de €20.000,-! Dat was even slikken, want ik had me zo verheugd op zo’n pui in onze uitbouw. Als je daar zo op hebt ingesteld zijn alle ‘gewone’ puien ineens een stuk minder aantrekkelijk.


Aluminium pui van Tudor uit Leiden
Foto door Lotte van Uittert

Tudor

Een van de partijen die nog op mijn lijst stond om te checken was Tudor. Toen we in de buurt van Leiden waren besloten we even langs te rijden. Met de andere offertes nog vers in ons achterhoofd liepen we naar binnen. We keken onze ogen uit, wat een prachtige pui stond er in deze showroom! De pui leek van staal, maar bleek van aluminium. 


Tijdens de rondleiding keken we elkaar aan met een blik van: dit kunnen we al helemáál niet betalen. Eenmaal thuisgekomen zei ik: “Het zal mij niet overkomen dat dit de helft van de prijs is, dus ik vraag toch een offerte op.” 

Wat denk je? De aluminium pui met steel look was de helft goedkoper! Dus die keuze was snel gemaakt.

Het ontwerp en de keuzes

De offerte bleek dus écht de helft goedkoper en paste toch in de begroting. Volgens mij deed ik letterlijk een vreugdedans door de kamer. Na wat extra onderzoek bleek aluminium ook nog verschillende voordelen te hebben ten opzichte van staal. Een langere levensduur en geen onderhoud: wij waren om. Drie vreugdedansjes later gingen we aan de slag. Onze uitbouw is 2.85 hoog en 4,5 meter breed. Daarbinnen moest het gebeuren. 


Afmeting en vakverdeling

Tudor maakte een ontwerp met twee openslaande deuren en een mooie vakverdeling. Je kunt precies kiezen wat je wil en wat bij jouw ruimte past. Toen wij ons huis kochten zag je veel stalen puien met heel veel vakjes, maar Tudor adviseerde minder vakken voor een rustiger geheel. Ik ben blij dat we voor minder vakken hebben gekozen. Wat een werk met schoonmaken was dat anders geweest. 

Aluminium pui ontwerp Tudor Leiden


Ramen & type glas

In de pui kun je kiezen voor een kiepraam. Omdat we in de rest van de woning al voldoende ventilatie hebben door ramen die open kunnen, hebben we in de pui geen kiepraam laten plaatsen. Wil je er wel een raampje in wordt de zwarte rand iets dikker. Qua type glas kun je kiezen voor veiligheidsglas maar ook voor UV-werend glas. Handig, als je een pui op het Zuiden kiest.


Sloten

Onze deur kan aan de buitenkant niet op slot. Dat is ook een keuze die we gemaakt hebben omdat bij ons de tuin volledig dicht is en we de achterom praktisch nooit gebruiken. Met dit slot kreeg je bovendien een mooiere afwerking en dat beviel ons wel. 


Over het dak

Tien weken later werd de pui geplaatst. De aannemer die voor ons de uitbouw had gemaakt had de achterkant van de woning tijdelijk dichtgetimmerd met platen hout. Toen de pui arriveerde werden deze eruit gehaald en werd de pui met een aanhangwagen over de woning heen getild. Wat was dat spannend zeg! En wat een ander gezicht toen de pui erin zat. De woonkamer voelde direct een stuk ruimer.

Plaatsing aluminium pui van Tudor Leiden


Aanrader

We genieten natuurlijk nog iedere dag van de pui. Mijn favoriete plek is steevast naast de pui op de bank. Lekker licht, comfortabel en uitkijkend op de tuin. Mochten we toch ooit weer gaan verhuizen, dan zou ik zeker weer zo’n pui kiezen. 


Aluminium pui: een perfect alternatief voor een stalen pui
Foto door Lotte van Uittert


Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest