Met welke kleuren combineer je een donkere groene muur? Ik testte het voor je uit

HomeInterieur

Een nieuwe kleur op de muur betekent nieuwe accessoires. Waar combineer je een groene muur mooi mee? Het viel me direct op dat donkergroen een minder warme kleur is dan het voormalige paars, Brinjal van Farrow & Ball. Des te belangrijk om de warmte terug te halen met accessoires. Met welke kleuren je een donkergroene muur in de woonkamer combineert lees je hier.

Studio Green van Farrow & Ball

Onlangs schilderde ik onze hele woonkamer en ook buiten in de kleur Studio Green van Farrow & Ball. Het donkergroen is een prachtige kleur, maar geen warme kleur. Het viel me direct op de ruimte minder warm was dan het voormalige paars in de woonkamer: Brinjal van Farrow & Ball. Ik laat je nog even zien hoe dat eruit zag:

Paars in de woonkamer | Aubergine verfkleur | Brinjal Farrow & Ball

Donkergroen met rood en terracotta

Bij de eettafel hebben we het donkergroen gecombineerd met de posters van My Deer Art shop die we al hadden. Er zit een combinatie in van terracotta, rood en bruin die allemaal warmte geven aan de hoek.

Groen combineren met bruin, rood en terracotta tinten | Lijsten aan de muur van My Deer Art Shop
Farrow & Ball raadt aan de kleur Studio Green te combineren met Radiccio: een moderne rode kleur vernoemd naar de kenmerkende kleur van Italiaanse witlof. Een ideale kleur voor een accentmuur.

Donkergroen met okergele verf

Toen we de muur net geschilderd hadden kocht ik een bos met zonnebloemen. Deze bloemen steken prachtig af tegen het donkergroen. Hou je van een beetje kleur is okergeel een hele mooie om groen mee te combineren. Voor een mooie warme geel op de muur is de kleur Old Ocre van Pure & Original een goede keus.

Groen combineren met geel en oud roze

Combineren met gele accessoires

Je kan het natuurlijk ook zoeken in accessoires of een mooi schilderij, zoals het kunstwerk Kiss van Gustav Klimt. Bij Muso.nl vind je deze in een groot formaat waarmee je echt een statement maakt.

Kiss Gustav Klimt | Muso | Kunstwerk

Donkergroen met koraal

Bij Deens.nl vond ik een mooi koraal ornament die een plekje kreeg op onze wandplankjes van Petite Friture. Het felle koraal steekt heel mooi af tegen het groen en is mooi te combineren met nude tinten en lichtbruin, zoals een kaars in bijzondere vorm.

Groen combineren met oranje of koraal

Donkergroen met nude en lichtbruin

Contrast creëren is altijd goed. Een lichte kleurtegen het donkergroen werkt dus prima. Kies daarbij niet voor een koele, lichtblauw of grijs, maar een warme nude kleur of lichtbruin. Dat geeft net weer die warmte die het donkergroen mist. Ik heb de andere kant van de woonkamer nog niet geschilderd, maar goede kans dat hier een warm kleurtje op komt!

Koffietafelboeken zijn ideaal om kleur toe te voegen. Ze komen altijd van pas en staan leuk in een kast, op de salontafel of op tafel in een boekenstandaard voor grote boeken.

Verfkleuren die passen bij donkergroen

Als iets rust uitstraalt zijn het wel nude tinten en oud-roze. Een aantal mooie verkleuren die ik overweeg om te combineren met Studio Green zijn:

Groen met groen combineren

Ton sur ton blijft een van mijn favorieten: groen op groen. Combineer de wandkleur met lichtgroene accessoires zoals deze cactusvaas of schilder een mooie combinatie van groen op de muur in verschillende vlakken.  

Groen met groen combineren | Ton sur ton met groen | Papier Mache cactus vaas

Meer interieur, tuin en DIY inspiratie?

Op Instagram deel ik dagelijks tips en tricks om van je huis een thuis te maken, maar ook op Pinterest deel ik foto's uit onze casa. Ik vind het super leuk als je een kijkje neemt op mijn accounts.

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest