Haal de lente in huis met deze vijf bloeiende kamerplanten

HomeInterieur

Heb jij al bloeiende kamerplanten in huis? Nee? Dan wordt het de hoogste tijd er een (of twee, drie…) aan te schaffen. Bloeiende kamerplanten zorgen voor het lentegevoel in huis, welk seizoen het ook is. Dit zijn mijn vijf favorieten.


Bloeiende kamerplanten zijn een mooie aanvulling op je interieur. Ze helpen niet alleen het leefklimaat binnenshuis verbeteren, deze vrolijke bloeiers hebben ook een positief effect op je humeur. Laat je verrassen door de mooiste kamerplanten met bloemen.

Paradijsvogelbloem (Strelitzia Reginae)

Deze imposante plant is razend populair bij Instagrammers en dat is niet voor niks. De strelitzia wordt ook wel paradijsvogelbloem genoemd vanwege, je raadt het al, zijn opvallende bloei. De bloemen, oranje en blauw van kleur, lijken op de kop van een vogel. Voor de strelitzia is wat ruimte nodig, want deze plant kan zo’n anderhalve meter hoog worden.

Anthurium

Wat een sfeermaker is dit! De anthurium wordt ook wel flamingoplant genoemd en brengt instant kleur in je huis. Dit exemplaar - vaak met rode of witte bloemen - kun je makkelijk op een dressoir of kast zetten. De anthurium wordt ongeveer vijftig centimeter hoog. Ben je ‘m zat in de woonkamer? Verplaats deze dan naar je slaapkamer of werkplek. Deze kamerplanten zijn makkelijk in onderhoud: het liefst staan ze op een plek met niet te veel zon.

Orchidee (Phalaenopsis)

Een tropische verrassing in huis, dat is de waanzinnige orchidee. In een pot of los in een vaas: deze bloemen hebben niet veel nodig om op te vallen. Orchideeën bloeien gemiddeld drie weken, maar als je geluk hebt kan dat wel drie keer (!) zo lang zijn. De orchidee is een sierlijke bloeier die weinig water nodig heeft. Let op met tocht en een slokje te veel: daar kunnen ze niet goed tegen.

Lepelplant (Spathiphyllum)

Dit is misschien wel de makkelijkste kamerplant die je in huis kunt halen. En nog een mooie ook. De lepelplant zuivert de lucht en is heel vergevingsgezind. Te veel water? Geen probleem - hij kan ’t hebben. Het blad van de lepelplant is groen en glanzend. De witte bloemen geven ‘m net dat beetje extra. Als de lepelplant dorst heeft laat hij zijn blad hangen. Geef je ‘m vocht, dan komt de plant letterlijk weer overeind.

Lippenstiftplant (Aeschynanthus ‘Rasta’)

De langwerpige bloemen van deze plant doen denken aan een lippenstift - daar komt de naam vandaan. Let ook even op het bijzondere blad. Deze hangplant is ideaal wanneer je beperkt ruimte hebt in huis of de hoogte wil benutten om je interieur te vergroenen. Je kunt ‘m overigens ook in een hoge pot of vaas zetten. De lippenstiftplant is een tropische plant die uit Azië afkomstig is. Direct zonlicht verdraagt de lippenstiftplant niet, warmte wél. Is het geen plaatje?

Kamerplanten online bestellen

Wil jij je interieur verrijken met een van bovenstaande bloeiende kamerplanten? Of ben je op zoek naar mooie potten, kunstplanten of stekjes? Deze kun je online aanschaffen via 123planten. Is jouw interieur al lenteproof?

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest