De tuin als verlengstuk van je huis? Zo pak je dat aan

HomeTuin

Van het doortrekken van de vloer tot je uitzicht framen met een stalen pui: er zijn zoveel mooie manieren om buiten met binnen te verbinden. Hoe? Dit artikel helpt je op weg.

Trek de vloer van binnen naar buiten

De vloer doortrekken is een perfecte manier om binnen met buiten te verbinden. Keramische tegels kunnen zowel binnen als buiten gelegd worden en zijn perfect om de vloer naadloos door te laten lopen. Heb je een houten vloer? Laat het hout dan terugkomen in een houten vlonderterras. Werk drempels zoveel mogelijk weg en vergeet niet om de hoogte van de tuin gelijk te trekken met de vloer van de woonkamer. 


Werk met dezelfde materialen

Is een houten vlonderterras te prijzig, maar wil je wel graag eenheid creëren met laminaat, PVC of houten vloer binnen? Laat het hout dan terugkomen in een houten latjes schutting of maak een mooie houtopslag in je tuin. Ook stucwerk is ideaal om binnen te connecten met buiten, bijvoorbeeld door de buitenwand van je buurman te stucen.


Laat meerdere interieurkleuren buiten terugkomen

Om eenheid te creëren in een ruimte laat je kleuren terugkomen. Maak een groot gebaar door de buitenmuur van je buren te schilderen of kies voor kleur in je overkapping of het schilderen van je schutting. Laat het liefst meerdere kleuren uit je interieur terugkomen in de tuin. Kies twee kleuren schutting of ga voor tuin potten in verschillende kleuren. Accentkleuren laat je terugkomen in een plaid over je loungebank, kussens en een buitenpoef. 

Kijk je uit op de buitenmuur van je buren? Betrek hem bij je woonkamer door hem in dezelfde kleur als je woonkamer te schilderen. Verlicht de muur en licht hem extra uit als het donker is. 
tuin als verlengstuk van je huis met een doorgetrokken gestucte muur

Overkapping

Een overkapping in de tuin geeft extra leefruimte en is perfect om een woonsfeer te creëren en lekker te ontspannen in de tuin. Met een loungebank met allweather kussens kijk je de hele winter uit op een lekker plekje. Een overkapping is ook ideaal om te stylen: met manden aan de muur en een mooie lichtslinger aan de houten balken. Met een buitenkleed, bijzettafeltjes en groene buitenplanten in potten maak je het één geheel. 

Met een vuurschaal of tuinhaard creëer je een knusse plek buiten als het koud is. Of een lekkere hottub natuurlijk!

Zichtlijnen

Laat de grens van binnen naar buiten vervagen door een glazen pui te installeren met openslaande deuren. Grote ramen van plafond tot de vloer geven ook prachtig zicht op de tuin en brengt meer licht naar binnen. Zorg in ieder geval dat je zichtlijn van binnen naar buiten iets tegenkomt: een meerstammige boom als blikvanger.


Vergeet de verlichting niet

Het komt vaak genoeg voor dat mensen ‘s avonds in een zwart gat staren. Trek je tuin ook ‘s avonds bij je woonkamer door dimbare verlichting op te hangen. Stel in dat de lichten automatisch aan gaan als het donker wordt met Philips Hue lampen. Met sfeervolle tuinverlichting laat je binnen echt overvloeien naar buiten. 


Haal de natuur in huis

Wooninspiratie van binnen naar buiten kan natuurlijk ook omgekeerd. Creëer een urban jungle in huis met planten binnen. Zet planten buiten de pui en binnen zodat het nog meer lijkt alsof het één ruimte is die doorloopt. Werk gelaagd met hoge planten binnen en buiten, afwisselend met lage. Kamerplanten in de tuin kan ook prima. Andersom natuurlijk ook: haal groen naar buiten en leg niet je hele tuin vol met tegels. Tegels afwisselen met gras kan heel erg mooi zijn. Namaak gras is tegenwoordig steeds mooier en is ideaal voor kleine stukjes.


Meubels

Last but not least: kies voor meubels in dezelfde stijl als binnen. Heb je een modern interieur, kies dan voor een loungebank met minimalistische vormgeving.


Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest