DIY eucalyptus slinger maken voor de kersttafel

HomeDIY

Al ver voor december zie je ze al voorbij komen: prachtig gedekte kersttafels. Naast de borden, kaarsen en de kandelaars zorgt iets boven de kersttafel pas echt voor die magische sfeer. Daarom ging ik dit jaar aan de slag met een eucalyptus slinger. Een makkelijke, goedkope DIY die je kersttafel meteen een feestelijke sfeer geeft.

Wat heb je nodig?

  • Een paar bossen verse takken eucalyptus
  • Touw
  • Schaar
  • Plafondhaken (optioneel)
  • Lampjes (optioneel)


Bepaal de lengte en de plek

Bedenk waar de slinger moet komen te hangen en waar je hem aan vast wil maken. De slinger is niet zwaar, tenzij je hem heel lang maakt. Die van ons was zo’n 3 meter lang en hing boven een tafel van 2.40 meter. 

We hebben de slinger niet direct boven de kaarsen gehangen, maar juist iets erachter. Mocht er dan toch nog een takje uitvallen voorkom je dat hij in een kaars valt.

Aan de slag

Rol het touw dubbel uit op de vloer en maak aan beide uiteinden een knoop. Maak vervolgens de eucalyptus tak voor tak vast aan het touw met kleine stukjes touw. Ik koos voor een horizontale bevestiging van de takken. Door grote takken vast te knopen blijft er nog een deel hangen wat een mooi effect geeft. 


Check, check, dubbelcheck

Zet twee krukjes naast je tafel en hou hem erboven. Kijk of je ergens nog een beetje meer of minder eucalyptus wil toevoegen en of alles goed vast zit. Ziet het er mooi uit? Wikkel er dan losjes twee rolletjes lampjes omheen. Bind de doosjes waarmee je de lampjes aan en uit kunt zetten vast aan het touw en verberg ze onder wat eucalyptus.

DIY eucalyptus slinger maken voor boven de kersttafel. Guirlande van eucalyptus


Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest