Lotusbloem servet vouwen voor de kersttafel

HomeTafelen

Met een klein beetje oefenen vouw jij zo een mooie lotusbloem voor de kersttafel. Het vouwen van deze bloem heb ik geleerd toen ik nog klein was en ik maak hem nu nog steeds. Leg hem op het bord van je gasten en je krijgt gegarandeerd een compliment!

Wat heb je nodig?

Het enige wat je nodig hebt voor het vouwen van deze lotusbloem is een vierkant servet. Ik ging aan de slag met een hele mooie: dit kaneelkleurige, linnen servet van Tablejoy.nl. Geen linnen servet in huis? Geen probleem, je kunt de lotusbloem ook vouwen met een papieren servet. Zolang het maar een vierkante is :)


Aan de slag

Stap 1 - Vouw alle hoekjes naar het midden

Lotusbloem servet vouwen stap 1

Stap 2 - Vouw alle hoekjes nog eens naar het midden 

Niet alle servetten zijn precies vierkant, dus je zal misschien merken dat het niet helemaal recht kan. Dat geeft niet, probeer ze gewoon zo recht mogelijk te krijgen. 

Lotusbloem servet vouwen stap 2

Stap 3 - Omkeren maar!

Nu komt het moeilijke deel: het omkeren van de servet. Probeer dit te doen zonder de hoekjes te verschuiven. Je kan hem van de tafel op je hand schuiven en dan omflippen als een pannenkoek, of je houdt met je ene hand de puntjes in het midden vast en draait hem dan om. 

Lotusbloem servet vouwen stap 3

Stap 4 - Vouw alle hoekjes nog eens naar het midden

Lotusbloem servet vouwen stap 4

Stap 5 - Trek de puntjes aan de achterkant omhoog

Hou met je ene hand de punten van de bloem in het midden op hun plek. Ga met je andere hand aan de onderzijde van het servet op zoek naar een punt. Vouw hem om en trek hem voorzichtig omhoog. Je kan ervoor kiezen om de servet zo te houden als hij nu is en op het bord te leggen. Je kan hem ook nog iets verder omhoog laten komen, als je dat wil is er nog één stap te gaan.

Lotusbloem servet vouwen stap 5

Stap 6 - The final one

Hou weer met je ene hand het midden op z'n plek. Ga met je andere hand aan de achterkant op zoek naar nog zo'n flapje. Als het goed is vind je deze In het midden van de hoekjes die je net naar voren hebt gevouwen. Ook die kun je omslaan en voorzichtig omhoog trekken. Hou hierbij je andere hand altijd in het midden van de bloem, anders valt hij uit elkaar. 

Deel het resultaat op Instagram

Is het gelukt? Ik zou vind het leuk om te zien wat je hebt gemaakt! Deel je servet in je story of post op instagram en tag @onshaarlemsehuisje.

Lotusbloem servet vouwen voor de kersttafel

Nog meer inspiratie opdoen?

Nog meer inspiratie voor servet vouwen opdoen? Elsa vouwde een servet met een bloemetje erin. Makkelijk te doen en direct een chique uitstraling.

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest