Buitenkleed met jute look: een ideale sfeermaker voor in de tuin

HomeTuin

Als er één item is dat de tuin en balkons opfleurt, is het wel het buitenkleed. Van mij mag er in iedere hoek van de tuin wel eentje liggen. In onze overkapping ligt een jute vloerkleed die ik vaak verplaatste naar het open deel van de tuin. Klein nadeel: als het gaat regenen moet 'ie natuurlijk weer snel terug. Daar hebben we nu een oplossing voor: een buitenkleed met jute-look.

Buitenkleed met jute look

In onze tuin ligt pronkt sinds kort een vloerkleed met de uitstraling van jute. Net een jute vloerkleed, maar gemaakt van polypropyleen. Hij kan lekker buiten blijven liggen en is ideaal voor wisselvallige Hollandse zomers. Het materiaal is weerbestendig en ook makkelijk schoon te maken. Een regenbuitje does the trick. Perfect voor buiten dus! 

Natuurlijke uitstraling

Het nadeel van de meeste buitenkleden vind ik dat ze er soms heel nep uit zien en als plastic onder je voeten aanvoelen. Dit kleed heeft een rustige uitstraling en voelt lekker zacht aan. Hij droogt ook zo weer op als het heeft geregend, dus dat is ideaal.

Jute kleden zijn ideale sfeermakers en passen bij alle kleuren in de tuin. Ook in verschillende tuinstijlen passen ze goed: kleurrijk zoals bij ons, of in een bohemian tuin.

Jute look-a-like of toch een echte?

Echt jute kleden zie je ook veel buiten liggen, maar die kun je niet door weer en wind buiten laten liggen. Als je dat doet heb je namelijk kans op dat het weer in het kleed komt. Dan zie je allemaal zwarte spikkels en dat is natuurlijk zonde. Heb je een overkapping dan kan je daar wel een jute kleed neerleggen. Zolang hij niet nat wordt kan 'ie daar prima overwinteren en dat ziet er wel zo gezellig uit, zeker in de winter.

Echt jute kleden zijn een walhalla voor katten. Ze klauwen er lekker aan en liggen languit in de zon te ontspannen, zoals deze kleine Siberische kitten die sinds kort in ons Haarlemse huisje woont.

Waar vind je mooie jute buitenkleden?

De meeste mensen kopen een buitenkleed voor de zomer. Mocht je er nog geen hebben heb je geluk, want buitenkleden zijn nu in de aanbieding. Bij Volero, waar deze vloerkleden vandaan komen, hebben ze nog meer mooie buitenkleden in jute look. Ook het ovale jute kleed uit onze overkapping vind je daar.

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest