Kerst menukaart maken met behangstalen

HomeDIY

Verwelkom je gasten op het kerstdiner bij jou thuis met zelfgemaakte menukaarten op behangstalen. De kerst menukaart is niet alleen een feestelijke binnenkomer, het vertelt je gasten ook precies wat ze kunnen verwachten. Van de eerste amuse tot het dessert. En best of all: ze zijn gratis om te maken!

Kerst menukaart op behangstalen

We hebben ze allemaal wel eens meegenomen: gratis behangstalen uit de bouwmarkt. Er is een enorme variatie in verschillende kleuren en dat maakt het ideaal om een match te maken met je muurkleur of kleuren op tafel. Het enige wat je naast de behangstalen nodig hebt is een zwarte fijnschrijver, dik papier, plakband en lijm. Ik gebruikte zowel wit papier als bruin / goud papier, afhankelijk van de behangstaal welke het mooiste stond.

Mix en match verschillende behangstalen die bij elkaar passen op tafel en geef iedereen een uniek kaartje.

Gratis behangstalen Karwei

Ik vond mijn behangstalen bij Karwei, maar je kunt natuurlijk ook een oud stukje behang gebruiken wat je nog over hebt van het behangen van je woonkamer. Dan heb je helemaal een perfecte match! Per menukaart heb je twee behangstalen nodig uit de winkel of een langere die je zelf maakt.

Schrijf het kerstmenu op of print het uit

De twee behangstalen plak je aan elkaar vast met plakband of pritt stift op basis van de lengte van jouw menukaart, zodat er een mooie rand omheen te zien is van het behang.

Maak een simpele tekening van een misteltoe onder de titel 'Kerst Menu'. Je kunt 'm ook inkleuren met een groene Posca stift of met verf.

Plak het menu op de behangstalen

De twee behangstalen plak je aan elkaar vast met plakband of pritt stift op basis van de lengte van jouw menukaart, zodat er een mooie rand omheen te zien is van het behang. Om het kaartje te verstevigen kun je op de achterkant nog een stukje dik papier plakken.

Leg de menukaarten onder een boek te drogen zodat ze niet krom trekken en style ze daarna op tafel. De kaartjes staan leuk naast het bord of er bovenop, bijvoorbeeld in een mooi (vintage) glas met een kerstbal erin.

Meer Kerst inspiratie?

De voorbereidingen op de feestmaand en het kerstdiner zijn het leukste van alles: uitdenken hoe je je huis feestelijk inricht en wat je op tafel zet voor het menu. Om je op weg te helpen heb ik alle Kerst inspiratie uit ons Haarlemse huisje op één pagina verzameld. Op mijn Instagram account deel ik ook de hele maand DIY's en tips voor de feestmaand. Leuk als je me daar volgt!

Kerst menukaart op behangstalen DIY
Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest