Mijn gouden tips waarmee je wél slaagt op Marktplaats

HomeInterieur

Als je mij kent, weet je dat ik groot fan ben van Marktplaats. Het is niet alleen een goedkope manier om mijn honger naar (design) spullen te stillen, tweedehands kopen is ook duurzaam. Maar hoe vind je nou net dat ene mooie lampje of die gave kast tussen alle rommel? In deze blog deel ik mijn gouden tips waarmee je wél slaagt op Marktplaats.

Zoek in de titel en omschrijving

Zoek je op je telefoon, dan is het handig om te weten dat je dan alleen in de titel van de advertentie zoekt. Tenzij je het filter 'titel en omschrijving' aanvinkt. Doe je dat, dan zie je vaak meer advertenties voorbij komen die andere mensen missen. Door altijd dit filter aan te zetten heb ik al veel goede Marktplaats-vondsten gedaan. De Foscarini Twiggy booglamp, de zwarte tafel en de HAY stoelen op de foto hieronder bijvoorbeeld.

Met deze marktplaats tips vond ik deze Foscarini lamp en Hay stoelen en tafel op marktplaats

Wees creatief

Niet iedereen optimaliseert zijn advertentie met zoekwoorden waar jij op zoekt. Wees dus creatief en verplaats jezelf in de persoon die het product van jouw dromen verkoopt. Zoek je een mooie hoekbank? Misschien vind je de bank wel onder de naam modulaire bank of elementen bank. Door te zoeken op synoniemen vind je vaak meer mooie producten.

Stel zoekopdrachten in

Jouw droombank staat misschien nu niet op Marktplaats, maar als hij erop komt wil je  wel de eerste zijn die 'm spot. Dat doe je door kansen te spreiden: zoek op merknaam, type en trek de keywords ook los in aparte zoekopdrachten. Zo heb ik dat ook gedaan met onze bank van Design on Stock. Ik was al een tijd op zoek naar het model Aikon Lounge, maar hij komt niet zo vaak voorbij. Om te zorgen dat ik hem niet zou missen heb ik verschillende zoekopdrachten ingesteld (op titel én omschrijving):

  • Aikon Lounge
  • Design on Stock Aikon
  • Aikon
  • Design on Stock
  • Design on Stock hoekbank

Marktplaats tips: met deze tips vond ik deze aikon lounge van Design on Stock op marktplaats

Daarna is was het geduld hebben, maar uiteindelijk kwam 'ie voorbij! In de buurt ook nog en eigenlijk voor veel te weinig geld. Ik had wel geluk, want ik was er snel bij en had de deal direct gesloten. Toen we bij de mensen thuis waren stond de telefoon roodgloeiend met andere geïnteresseerden.

Wees er snel bij

Voor iedere nieuwe zoekopdracht die binnenkomt krijg je automatisch een e-mail. Zorg dat deze een melding geven op je telefoon, zo ben je er snel bij. Stel je heel veel meldingen in (zoals ik)? Stel in je inbox in dat de e-mails automatisch in een mapje komen, dan vervuilen ze je inbox niet. Check dan wel iedere dag zelf je meldingen in de Marktplaats app.

Volg je favoriete verkopers

Dat je zoekopdrachten in kon stellen wist je misschien wel, maar wist je ook dat je een melding kunt instellen als iemand die je volgt een nieuwe advertentie plaatst? Yes! Er zijn een hoop interieurzaken die hun spullen uit de winkel op Marktplaats verkopen als ze nieuwe collectie binnenkrijgen. Leuke om te volgen zijn Combo Design en Catawiki. Kijk ook eens of jouw favoriete interieurwinkel een Marktplaats account heeft. Dan ben jij er in het vervolg als eerste bij.

Ga op zoek naar inspiratie

Ik kom vaak de leukste dingen tegen door breed te zoeken op een merk dat ik mooi vind. Hou je van Scandinavisch design? Zoek dan eens op het merk Muuto of HAY. Je komt vaak leuke producten tegen en interessante verkopers. Klik vooral even door bij die producten die je aanspreken en kijk wat de verkoper nog meer aanbiedt.

Soms zoek ik op 'Gekocht bij de Bijenkorf' of 'Gekocht bij Loods5'. Zo kom je leuke producten tegen van winkels waar je zelf graag komt.

Kijk in dure gemeentes

Gaat jouw hart sneller kloppen van mooie design items? Zoek dan eens in een dure gemeente bij jou in de buurt. Stel een zoekradius in rondom bijvoorbeeld Bloemendaal. Klik dan op de categorie waarin je iets zoekt (bijvoorbeeld interieur) en kijk wat er wordt aangeboden. Goeie kans dat er hele mooie spullen tussen zitten voor weinig geld.


Tip: Designweb.nl is een ander platform waarbij je tweedehands design kunt vinden én vergelijken. Ideaal als je niet door heel veel verschillende advertenties heen wilt scrollen, maar direct een overzicht wil van mooie items.

Gebruik filters zonder zoekopdracht

Soms ben je nog zo creatief met je zoekwoorden, sommige mensen vullen maar 1 woord in de titel en omschrijving in. Dat soort advertenties vind je bijna alleen maar door eindeloos door zoekresultaten te scrollen of te zoeken zonder zoekopdracht, maar met (categorie)filter. Zo vond ik ooit onze mooie Casalis poefjes. Ik keek in de categorie poefjes en scrolde door de resultaten heen. Toen kwam ik ze tegen met als titel 'poef'. Ik herkende ze direct, want ze kosten normaal meer dan €300,-. Voor €25,- kwamen ze naar mij toe. Als de verkoper het merk wel had ingevuld, had ik er meer voor moeten betalen.

Een andere filter die ik vaak gebruik de categorie interieur in combinatie met linnen. Ik vind het een fijne stof en wie weet kom ik zo wel een mooi plaid, kussenhoes of dekbedovertrek tegen.

Heb geduld

Niet alles staat nu op Marktplaats, maar bijna alles komt voorbij. Soms komt je droombank direct voorbij, soms moet je even wachten. Als je geduld hebt, je zoekopdrachten instelt en regelmatig een kijkje neemt weet ik zeker dat je gaat slagen. Hopelijk heb je iets gehad aan mijn tips. Shopse!

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest