Op zoek naar een nieuwe bank? Kies voor kleur!

HomeInterieur

Bij het uitkiezen van een nieuwe bank kies je al snel voor beige, grijs of zwart. Een veilige keuze en makkelijk te combineren. Toch zou ik er zelf niet meer voor kiezen als ik nu een nieuwe bank zou kopen. Met een kleurrijke bank zorg je namelijk ècht voor een eyecatcher in de kamer. En zo’n kleurrijke bank combineert makkelijker dan je misschien zou denken.

Jarenlang was het een beproefd concept bij ons thuis: ik koos structureel voor een lichtgrijze, beige of antraciet bank. Voor mijngevoel kon ik daarmee namelijk áltijd alle kanten op als ik weer eens wilde wisselen van muurkleur. Toch heeft onze huidige bank wel een uitgesproken kleur, en die bleek ook nog eens verrassend makkelijk te combineren. Voor mij was dit een echte eyeopener, want juist door te kiezen voor meer kleurrijke meubels én kleur op de muur heb ik het vertrouwen gekregen dat dit goed samen gaat, en je zeker niet vastzit aan één kleurencombinatie op je muur.

In deze blog deel ik verschillende kleurrijke banken en geef ik je tips over hoe je die kunt combineren met verschillende kleuren op de muur. Van een rode bank tot groen of blauw: voor welke kleur kies jij?

Donkerrode elementenbank

In ons interieur vind je altijd tinten zoals donkerrood, terracotta of aubergine. Deze kleuren geven een warm en geborgen gevoel aan je interieur. Bij ons heeft deze kleur tot nu toe altijd op de muur gezeten, maar ik zou ook heel blij worden van een donkerrode bank zoals de Honolulu van Prominent. Wat een beauty! De elementenbank zorgt voor een statement in je interieur en is makkelijk te combineren. Mix en match erop los met blauwtinten, mosgroen, zomers geel of lichtroze op de wand. Wit, beige en grijstinten staan hier ook mooi bij.

Leuk detail: op de voorbeeldfoto van de bank zie je dat er gekozen is voor twee verschillende tinten donkerrood. Dat maakt de bank net wat speelser.

 

Lichtgroene bank

Dat groentinten makkelijk te combineren zijn, zien we natuurlijk iedere dag in de natuur. Van donkergroen tot licht saliegroen: beide doen het ook heel goed als kleur voor een bank. Deze tinten combineren mooi meteen licht oudroze kleur op de muur. Accessoires in zuurstokroze passen er ook bij mocht je wat meer pit willen toevoegen. Ook taupe en warme oranjetintenkleuren zijn een goede optie.

 

Roze bank

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar toch staat hij wel bovenaan mijn wensenlijstje: een lichtroze bank. Nèt even wat anders dan anders en toch heel makkelijk te combineren. Ik hou namelijk van verzadigde kleuren op de muur, zeker op de muur achter mijn bank.

 

Toch geen gekleurde bank? Kies dan voor een kleurrijke fauteuil

Is een gekleurde bank jou net een stapje te ver? Denk dan eens aan een fauteuil in een mooi kleurtje. Zo voeg je een fijn toefje kleur toe in je interieur zonder dat het overheersend is. De kleur van de fauteuil laat je terugkomen in accessoires zoals kussentjes op de bank. Fauteuil Tulum is wat mij betreft ècht een pareltje die zorgt voor kleur zonder te overheersen.

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest