Optisch meer ruimte in de woonkamer? Maak kennis met ons zwevende tv-meubel

HomeInterieur

Series in één keer uitkijken op Netflix is één van mijn favoriete bezigheden. De wand waar ik naar keek was echter na jaren nog steeds niet naar mijn zin, want het tv-meubel wat er stond was te groot voor de ruimte. Tijd voor een nieuwe! Ik had mijn zinnen gezet op een zwevend tv-meubel en vond mijn droommeubel bij tv-kast.nl. Als je van Scandinavisch design houdt en op zoek bent naar een (zwevend) tv-meubel is dit een echte aanrader om eens te gaan kijken. In deze blog laat ik je ons nieuwe tv-meubel zien en vertel ik over mijn bezoek aan de winkel.

Van oud naar nieuw

In onze woonkamer stond een mooi design meubel van Karat die ik op Marktplaats vond. Hij heeft jarenlang dienst gedaan, maar hij was eigenlijk naar mijn zin altijd net iets te fors voor de ruimte. Ik ben altijd al fan geweest van zwevende tv-meubels en kasten op pootjes, omdat het de ruimte luchtig houdt. Bovendien scheelt het verkleuringen op een echte houten vloer, dus de wens voor een zwevend meubel was duidelijk.

Design met een fijn prijskaartje

Misschien herken je dit wel, maar alles wat ik mooi vind is altijd te duur. Zo vond ik tijdens mijn zoektocht veel mooie tv-meubels die op maat te maken waren, maar soms wel vijf duizend euro kosten. Tot ik op een dag langs de showroom liep van TV-kast.nl. De meubels zijn niet de goedkoopste, maar hebben wel de uitstraling van de duurdere concurrenten. De kasten zijn allemaal in verstek gezaagd dat zorgt voor een strakke belijning en een moderne look.


Halm

Tijdens mijn bezoek aan de showroom in Amsterdam viel mijn oog op de HALM serie. Niet te hoog, niet te diep maar precies de juiste maat. De wandkast bevat een zogenaamde cocon: een uitschuifbare kubus die je in een aparte kleur en materiaal kunt kiezen. Hierdoor is het meubel te customizen. Wij kozen voor de Halm 250 ov.

Haver

Het meubel komt in verschillende kleuren die allemaal passen in een tijdloos, modern interieur. Wij kozen voor de kleur haver: een lichte, warme kleur die goed past in een Scandinavisch interieur. Er waren nog meer mooie kleuren, waaronder de mosgrau die ik erg mooi vind. Omdat we het licht wilden houden werd het toch haver. Mocht je zelf ook op zoek zijn naar een tv meubel en twijfelen over kleur: op de website kun je kleurstaaltjes bestellen (altijd een goed idee als je wil veranderen in huis).

Customize met de mini cocon

Hoewel ik hou van een strak en modern design, moet een meubel wel iets bijzonders hebben. Mijn oog viel op de tv-kasten door de Cocon mini: een houten box die je in het tv-meubel kunt schuiven en in verschillende kleuren te krijgen is. Hierdoor kun je het meubel laten passen bij meubels en kleuren uit de rest van je interieur.

Wij hebben een eiken houten vloer in de woonkamer. Ik koos voor een eiken Cocon in het meubel om zo rust en eenheid te creëren.

Styling

Wie mij wat langer volgt weet dat ik inmiddels een hele stapel koffietafelboeken heb verzameld. De Cocon is de perfecte plek om deze een mooi plekje te geven. Het leuke is dat de Cocon in veel van de tv-kasten een asymmetrisch meubel creëert. Hierdoor kun je in de Cocon stylen, maar ook bovenop de kast aan de andere kant. Zo zorgt je voor een styling die in balans is waardoor het fijn is om tv te kijken.

zwevend tv meubel met eiken vak

Zwevende tv-meubels

TV-kast.nl heeft een ruim assortiment mooie tv-meubels. Van zwevend tot op chique, zwarte pootjes: de moderne designliefhebber slaagt hier zeker. De Halm serie die wij hebben gekozen is met zijn hoogte niet het meest massieve meubel. Ga vooral eens langs in de winkel om de meubels in het echt te bekijken. De eigenaar en de mensen in de winkel hebben ons ontzetten goed geholpen!

zwevend tv meubel met eiken hout
Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest