Valentijn thuis vieren: maak er een romantische zondag van!

HomeInterieur

De dagen beginnen steeds meer op elkaar te lijken nu we zo veel thuis zitten. Des te meer reden om dit jaar met Valentijnsdag wél uit te pakken en iets leuks voor elkaar te doen. Een onovertroffen thuisdiner bereiden of een kleine verrassing bij het ontbijt. Wat je ook doet, het begint met een romantische sfeer in huis.

Koffie met liefde

Begin je de dag altijd met een kopje koffie? Bestel dan een porseleinstift en schrijf een lieve boodschap op het kopje. Porseleinstiften zijn er in verschillende kleuren dus als je creatief bent kun je helemaal los met een tekening erbij. Ook leuk: je kunt de tekst ‘vereeuwigen’ op je koffiekopje door hem af te bakken in de oven. Iedere keer als je hem uit de kast pakt heb je dan een leuke herinnering. 

Cappuccino lover? Een hartje maken van melkschuim is zo gebeurd. 

Maak een romantisch ontbijtje

Pannenkoeken in de ochtend mogen van mij altijd. Pauline van @uitpaulineskeuken heeft lekkere pannenkoek recepten op haar website staan. Lekker met een paar blauwe bessen en aardbeitjes erbij. Snij ze uit in een hartjesvorm of bak een eitje en snij die uit in een hartje. Je kan natuurlijk ook full force uitpakken met een champagne-ontbijt. Waarom niet! 

Valentijnsdag valt dit jaar op zondag, een ideaal excuus voor een lekker uitgebreid ontbijt of brunch

Support your local

Duik samen de keuken in en bestel een take-away menu. Restaurants als Diga in Haarlem bieden een afhaalpakket aan met 4-gangen die je samen kunt bereiden. Een Valentijnsmenu bestellen kan natuurlijk ook. 


Tafel dekken

Breng de romantische sfeer in huis met een mooi gedekte eettafel. Tips voor het mooi dekken van de tafel? Dit artikel helpt je op weg


Steek kaarsjes aan

Mooie kaarsen kunnen niet ontbreken op tafel. Het merk Rustik Lys heeft goede kwaliteit kaarsen: ze branden lang, spetteren niet en zijn door en door gekeurd. Je kent de korte kaarsen van dit merk misschien wel, maar ze hebben ook hele mooie gedraaide kaarsen


Prikkel de zintuigen

Een lekker luchtje in huis zorgt voor een ontspannen sfeer. Steek een geurkaars aan, zet geurstokjes neer of spray met een interieurspray. Met een fijn muziekje op de achtergrond creëer je de juiste sfeer. Mijn favoriete playlist is Feel good dinner op Spotify. Barry White of een lekkere jazzplaylist doet het ook altijd goed. 


Maak een lekkere borrelplank

Ongegeneerd genieten deze zondag? Serveer een goedgevulde borrelplank en schenk er een lekkere wijn bij. Mijn favoriete wijn is deze Terra Linda Syrah. Vul je borrelplank met:


  • Een harde en een zachte kaas, zoals geitenkaas met port salut.
  • Een droge en een vette worst, samen met iberico ham en crackers
  • Cherrytomaatjes en komkommer
  • Rode druiven en gedroogde abrikozen
  • Noten, cashewnoten, walnoten of een vijgenbrood


Cadeautips

Veel bedrijven hebben speciale Valentijns pagina's met leuke cadeau-ideeën samengesteld. Op de Valentijnspagina van HEMA vond ik een camera met instant-mini fotoprint. Zo leg je je Valentijnsavondje vast voor later. De Bijenkorf heeft musthaves voor Valentijn samengesteld ook bij Xenos vind je leuke dingetjes. Zit er niets voor je bij? Bij Rituals kun je altijd nog een fijne douchegel of scheerschuim kopen. 


Wat je ook doet, maak iemand blij

Wil je iemand op afstand blij maken met een verrassend cadeau? Stuur een kaartje via Greetz of ga voor Brownies per post. De meest verrukkelijke brownies in verschillende smaken, komen zo door de brievenbus. Er is zelfs een Valentijnseditie met brownies die de ontvanger zelf kan versieren. Een blije reactie verzekerd!


Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest