Sneeuwhemel maken als kerstversiering boven de tafel

HomeDIY

Kerstinkopen voor je interieur doe je natuurlijk het liefst in een tuincentrum zoals Instratuin. Ieder jaar maken ze er weer een feestje van met hele kerstshows en allemaal leuke spulletjes waarmee je je huis omtovert naar een feestelijke december-sfeer. Tijdens mijn tweede rondje dit jaar kwam ik een sneeuwbal gordijn tegen waarmee ik iets leuks bedacht: een sneeuwhemel voor boven de kersttafel. Super simpel en op te hangen aan ieder plafond met een stukje plakband.

Toch een witte Kerst

Een witte kerst is ons helaas niet ieder jaar gegund, maar met deze sneeuwhemel maak je toch een witte kerst. Het enige wat je nodig hebt is een sneeuwbal gordijn en een beetje plakband. Je vind het sneeuwbal gordijn in de winkel van Intratuin. Je kunt 'm ook online bestellen bij Bol.com.

Zo maak je 'm

Leg het sneeuwbal gordijn uit op tafel en haal de draadjes uit elkaar. Knip iedere string vervolgens in twee stukken: de een wat langer dan de ander. Zo krijg je een mooi hoogteverschil boven de tafel. Ons plafond is 2.85 centimeter hoog en ik koos voor slingers van 40 en 60 centimeter.

Denk aan de hoogte van je plafond

Is jouw plafond iets lager kun je misschien wel drie slingers uit 1 sneeuwballen touwtje halen. Test het vooral even uit thuis en kijk wat je mooi vindt. Pak de slingers vervolgens vast aan je plafond met een stukje plakband. Ik gebruikte een dikke rol en ze hangen nu nog steeds stevig.

Overdag zie je de witte bolletjes niet goed als je ze voor het raam hangt, maar als het donker wordt buiten steken ze prachtig af tegen de donkere achtergrond.

Witte kerstslinger

Tussen de sneeuwballen hing ik een kerstslinger gemaakt van wit papier in de vorm van een misteltoe. Deze vond ik ook bij Intratuin en knipte ik in verschillende lengtes.

Bekijk de video & het eindresultaat

Ik vind het altijd leuk om korte video's te maken van mijn DIY's. Deze sneeuwhemel kon natuurlijk niet achterblijven! Hoewel het een simpele DIY is is het niet echt nodig om de video te bekijken om te zien hoe het werkt, maar je ziet wel het eindresultaat. Bekijk de sneeuwhemel video op Instagram en laat me in een reactie weten wat je ervan vindt.

Maak compleet met papieren sterren

Tussen de sneeuwvlokken kwamen nog mooie, zelfgemaakte papieren sterren te hangen. Ook dat is een hele simpele en goedkope DIY. Hoe je de kerststerren maakt deel ik binnenkort op de website, so stay tuned!

Meer Kerst inspiratie?

De voorbereidingen op de feestmaand en het kerstdiner zijn het leukste van alles: uitdenken hoe je je huis feestelijk inricht en wat je op tafel zet voor het menu. Om je op weg te helpen heb ik alle Kerst inspiratie uit ons Haarlemse huisje op één pagina verzameld. Maak een mooie sneeuwhemel, een raamtekening of ga aan de slag met menukaartjes. Op mijn Instagram account deel ik ook de hele maand DIY's en tips voor de feestmaand. Leuk als je me daar volgt!

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest