LED inbouwspots installeren: best te doen met een beetje hulp

HomeVerbouwing

Veel ervaring met klussen hebben wij niet, dus met alles wat er moet gebeuren gebruiken we een handleiding. Zo ook het bedenken van een lichtplan en het installeren van onze LED inbouwspots voor de pui. Nu we daar wel ervaring mee hebben deel ik graag een paar tips met je die ik liever eerder had geweten. Ga je toevallig ook verbouwen, lees dan zeker even door.


Verlichtingsplan

Bij een toekomstige verbouwing van je huis denk je waarschijnlijk direct aan inrichten en nieuwe kleuren op de muur. Maar juist de verlichting zorgt voor een fijne woonsfeer. Denk bij het maken van je lichtplan in verschillende lichtscènes. In zowel een lichtscène voor een sfeervolle plek als voor functionele verlichting kun je LED inbouwspots kiezen.

Blijf flexibel

Omdat het van te voren lastig in te schatten kan zijn hoeveel verlichting en welke kleur licht je het mooist vindt, zou ik altijd aanraden om voor dimbare spots te kiezen die ook in kleur verstelbaar zijn. Wij hebben in het hele huis Philips Hue lampen gekozen die we vanaf onze telefoon kunnen bedienen. Ideaal, want zo kun je specifieke lichtscènes instellen met meerdere lampen bij elkaar.

Waar plaats je LED inbouwspots?

Ik zou zeggen: altijd in de badkamer, in de hal, in een rij voor je kledingkast en voor je pui, als je die hebt. Let daarbij op dat je tussen je pui en de inbouwspots voldoende ruimte overhoudt voor een mooi gordijn. Maar je kunt LED inbouwspots ook als sfeermaker in een nisje installeren of boven een schilderij. Zo hebben wij in ons hoofdbord dat we maakten achter ons bed, twee LED inbouwspots geïnstalleerd in de nisjes. Dat zijn fijne sfeermakers geworden!

Uitmeten op je raam

Wij hebben een steel-look pui in onze woonkamer met verschillende vakken. Het leek mij een mooi idee om voor het raam spotjes te installeren. Omdat je tijdens zo'n uitbouw over van alles moet nadenken, zijn we vergeten om de lampjes precies in de vakken van de pui uit te meten. Het was mooi geweest als we dat hadden gedaan #tipvandedag.

Met name bij een pui met vakverdeling is het mooi om je spotjes uit te meten op het raam. Vergeet dat niet, zoals wij helaas wel :)

Laat je LED lampen meestucen

Als je nog op tijd bent en er is nog niet gestuct, laat je LED lampen dan meestucen. Op die manier voorkom je een klein randje van je lamp dat over je stucwerk heen valt. Op zich geen groot probleem, maar wegwerken is altijd mooier. Bestel je lampen op tijd zodat je ze kunt installeren voor de stucadoor aan de slag gaat.

Kies voor kantelbare LED lampen

Tja, waarom zou je je LED lampen willen kantelen? Nou, omdat je er niet in wil kijken als je op de bank zit of om bijvoorbeeld een mooi schilderij uit te lichten. Het kan ook mooi zijn om je lamp te laten schijnen op je gordijnen.

Handleiding

Zoals ik zei gaan wij altijd met een handleiding aan de slag, zeker als het gaat om elektra. Deze handleiding om LED inbouwspots installeren heeft ons goed op weg geholpen met het installeren van onze LED inbouwspots. Ik hoop dat jij er ook iets aan hebt. In ieder geval veel succes met de verbouwing!

*Dit is een samenwerking

Geschreven door
Nancy

In sommige blogs maak ik gebruik van affiliate links. Shop je via zo'n link? Dan krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra's, maar helpt mij om deze website te onderhouden. Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Het wordt gewaardeerd!

VTwonen - Bol.com - FonQ - Dille & Kamille - Etsy - De Bijenkorf - Plantje.nl - Amazon - Hema - Wehkamp - Coolblue - Sissy Boy - Made - Kees Smit - Praxis - Nordic Nest